Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Filmer vi minns...!

2018-10-13
Täby Blås traditionsenliga höstkonsert hölls som sig bör i Grindtorpskyrkan. Denna gång med klassiskt tema ”Filmer vi minns!”. Det är populärt på Stockholms scener i höst att spela filmmusik och därför ville inte Täby Blås vara sämre.

Vår dirigent Tomas Andersson hade skannat av marknaden och hittat ett knippe filmer med musik som är välkänd för publiken och orkestern.

Jan Thor presenterade konserten och hälsade välkommen till första filmen ”Borta med vinden” som gav konserten en rivande start innan Mary Poppins tog vid. Den innehåller en mängd välkända melodislingor och Jan fick hjälp av medlem i orkestern att uttala en av melodierna nämligen ”supercalifragilisticexpialidocious”. Uttala den titeln den som kan!

James Bond-musik spelar man alltid på filmmusikkonsert och göteborgaren Jerker Johanssons arr på ”Live and Let Die” är riktigt poppig. Vi lugnade ner oss rejält, i alla fall tempomässigt, i ”What a Wonderful World” som ju är krigsmusik i sångtappning av ingen mindre än Louis Armstrong i ”Goooooooooood Morning Vietnam”. ”Hymn to the Fallen” är också krigsmusik men spelas i filmen först till eftertexten i filmen ”Rädda menige Ryan”.

Före vår traditionella kaffepaus, där vi som alltid bjuder publiken på både kaffe och kakor, spelades Superman March av den kanske störste filmmusikkompositören av alla, John Williams.

Efter välbehövligt kaffe rivstartades andra delen med Jules Sylvains ”SF-signatur”. Finns det någon mer välkänd musik som förknippas med film än denna signatur? Lars Fernlöf komponerade ”Att angöra en brygga” till Hasse och Tages film med samma namn och sångfågeln var ju Monica Zetterlund i ”Ohh, ni fantastiska män som vet hur man angör en brygga…”. Vår trumpetare Lill-Britt Mohall, som varit medlem i Täby Blås sen starten, har i alla tider önskat att vi skulle spela Amarcord av Nino Rota. Äntligen fick hon gehör för sin önskan och visst är den vacker och är verkligen italiensk musik och fastnar lätt i sinnet. Forrest Gump gick på teve nyligen och det fick Tomas att skaffa arr på titelmelodin från filmen. Ringaren i Notre Dame eller ”The Hunchback of Notre Dame” går som musikal i Göteborg just nu, men finns ju naturligtvis som film också. Redan i början av förra seklet gjordes en stumfilmsversion på Victor Hugos berömda bok. Här i ett potpurri i arr av Calvin Custer till den tecknade Disney-versionen. Ett riktigt fint arrangemang i klanger och melodier. Slutligen avslutades den populära filmmusiken med en marsch – ”The March from ”1941” ur filmen ”Ursäkta, var är Hollywood” från 1979 av Steven Spielberg. Marschen är komponerad av John Williams, som även komponerat ”Hymn To The Fallen”. Som extranummer passade finalen på denna marsch.

Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information