Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Känslosam Gotlandsturné

2014-07-01
Årets orkesterresa gick inom landets gränser även om resmålet var ön Gotland. Resan varade tre dagar och var vår dirigent Kristina Lindbys avskedsföreställning efter 12 år som dirigent.

På fredagen hade vi äran att få delta i Gotlandsmusikens fredagsmarsch på Visbys gator och torg. Det var en speciell marsch även för Gotlandsmusiken, då det var den sista fredagsmarschen eftersom deras stavförare Ingvar Sandström gick i pension denna fredag och avtackades efter avslutad marsch på Östercentrum. Av besparingsskäl kommer troligtvis inte dessa marscher att kunna genomföras framöver. Deras fredagsmarscher har pågått ända sedan 1838. En 175-årig tradition som nu upphör.

Vår dirigent Kristina Lindby kommer från Gammelgarn och på lördagen hade vi konsert i hennes hemkyrka som var så gott som fullsatt. Det blev en känslosam konsert eftersom detta var den sista inomhuskonserten för orkestern med Kristina som dirigent. Konserten blev lyckad och både orkester och publik var mycket nöjda. Vi fick även höra Kristina som klarinettsolist i ett par stycken.

På söndagen var inte vädrets makter med oss då det regnade hela dagen. Det blev ändå konsert på utomhusscen under tak vid Lojsta slott utanför Hemse söder om Visby. Den lilla skara publik som trotsade regnet var entusiastisk (ett par försökte sig på "drive in-konsert" eftersom man körde in bilen på gräset och satt i den under konserten). Programmet Kristina satt ihop innehöll både gotländska örhängen och andra låtar vi spelat genom åren. Sista stycket "We’ll Meet Again" blev Kristinas hälsning till orkestern - och vår till henne.

Sammantaget återigen en mycket lyckad resa där sammanhållningen stärktes ytterligare och alla kände sig nöjda efter en helg med Täby Blås.

Nu ser vi redan fram emot höststarten och en ny epok i orkesterns historia samtidigt som vi önskar Kristina lycka till i hennes fortsatta musikaliska gärning.

Vart går nästa resa?

Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information