Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Gemytlig orkesterresa till Ungern

2013-07-05
Årets orkesterresa gick till Ungern. Flyget gick tidigt på
onsdagsmorgonen till Budapest där vi äntrade bussen för att efter lunch bjudas på guidad tur i Budapest av en svensktalande guide. Senare på eftermiddagen fortsatte vår resa till staden Pécs som var resans mål. Ett stopp på vägen dit var i den svåruttalade orten Mecseknádasd där vi åt middag.

Under torsdagen guidades vi runt till fots i Pécs centrala delar (gamla stan). På kvällen genomfördes en effektiv repetition under vår dirigent Kristina Lindbys fasta ledning.

På fredagen spelade vi resans första konsert och det var nog en av de mer underliga konserter vi genomfört. Inte konserten som sådan, utan var den hölls. Det var på en spa-anläggning i Harkány och vi satt vid bassängkanten utomhus och publiken befann sig i den varma bassängen och man såg i princip bara huvudena. Det var alldeles fullt i bassängen.

Färden fortsatte till Siklós där vi hade förband - den lokala blåsorkestern bestående av ungdomar. På samma scen framförde vi vårt program till en liten tapper skara publik. ABBA-låtarna och framförallt den ungerska marschen "Hunyadi Induló" rev ner applåder.
Efter gruppfotografering fortsatte vi vår färd till en farm där vi åt middag vid långbord.

Lördagens första konsert hölls på gågata i Mohács inför en entusiastisk publik som stannade till vid sin lördagshandling. Här framförde vi bland annat "Musik ska byggas utav glädje" och till och med publiken skrek "hei och hå" tillsammans med orkestern. Den spelades som extranummer och presenterades av Kristina som låten "hei och hå". Lunchen intogs i känd fiskrestaurang med utsikt över Donau.

Nästa konsert hölls i ett alldeles nybyggt hus i Villány. Det pågick någon form av festival i området, men det var glest med publik. Kanske för att lokalbefolkningens festande dagen före hade hållit på långt in på småtimmarna. På kvällen besökte vi en lokal vintillverkning, Polgár Winery, där vi guidades runt av företagets ägare Katalin och Zoltán Polgár. Mycket intressant och lärorikt och det provsmakades på några viner i källaren. Sedan intogs kvällens middag på vingården och vi underhölls av en lokal dansgrupp där till och med orkestermedlemmarna fick prova på några danssteg.

Syftet med resan var ju, som alltid, förutom att bjuda ungrarna på vår musik, att lära känna varann i orkestern, speciellt våra nyaste medlemmar. Det syftet uppfylldes väl och alla medlemmar var mycket nöjda med årets orkesterresa. Nu ser vi redan fram emot nästa!
/Håkan L

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information