Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Lyckad premiär för nationaldag

2000-06-06
För första gången firade Täby kommun Sveriges Nationaldag med ett kulturevenemang. Platsen var Karby gård och dit hade en stor mängd Täbybor och utsocknes tagit sig.

Under planeringen, som startade redan före årsskiftet, var optimismen stor att det skulle bli en bra tillställning, men det fanns några osäkerhetsfaktorer: Skulle Täbyborna ställa upp som publik? Kunde Täbys kulturföreningar ställa upp eller hade de andra engagemang denna dag? Skulle vädret bli fint?

Alla dessa frågor blev positivt besvarade och parken utanför Hönshuset fylldes med folkdansare, spelmän, körsångare, blåsare och en entusiastisk publik. I två timmar bjöds på ett omväxlande program i parken där det även serverades fika. Efter programmet i parken var det dags för avslutningen kring flaggstången på gårdsplanen. Spelmansgillet tågade upp från parken, körerna sjöng från trappan och efter en kort uppmarsch höll Täby Blås en konsert innan det var dags för högtidstal av Kerstin Brännström. Hela ceremonin avslutades med nationalsång och flagghalning till taptosignal från Täby Blås med Helena Pettersson som trumpetsolist.

Nu återstår en utvärdering av årets evenemang innan planeringen för nästa års firande drar igång. Med tanke på alla de positiva kommentarer som framfördes efteråt underlättas det jobbet betydligt. Ett stort tack till alla de som var med om premiären på en fin tradition.

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information