Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Succé på Nybrokajen 11

2009-04-27
Den 21 mars höll orkestern sin vårkonsert och temat var ”På spåret med Täby Blås – en musikalisk resa i miljöns tecken”. Och vad kan vara mer miljövänligt än en blåsorkester – ingen elförstärkning och inga utsläpp annat än luft och klingande musik.

Under Kristina Lindbys säkra ledning startade resan runt klotet i Sverige. Tuborna fick för ovanlighetens skull i ensamt majestät inleda i Erik Leidzéns ”First Swedish Rhapsody”. I sin presentation anknöt Kristina Lindby till Jules Vernes ”Jorden runt på 80 dagar”, med den lilla skillnaden att den här musikaliska turen snarare gjordes på 80 minuter.

Via Finland och Ryssland hamnade vi i Kina med ”Chinese Folk Suite” av Warren Baker, där särskilt slagverkarna fick leka och briljera.

Efter paus besökte vi Afrika, först med en ”Ballet Egyptien”. Sedan flyttade vi oss raskt till Sydafrika när Anna Kerstin Andersson och Susanna Cederquist sjöng ”Click Song”, en Xhosa-folkmelodi, till eget ackompanjemang på mbira och cajon. Så en snabb förflyttning i riktning nordväst – Sorel Bangoura dansade Yole, en traditionell dans från Guinea.

Ett snabbt hopp till England med ”Nimrod” ur Elgars Enigmavariationer och sedan över Atlanten. USA fick representeras av ”Oregon”, en maffig västerninspirerad svit av Jacob de Haan. Ett potpurri på latinamerikanska kända melodier avslutade vårt besök på kontinenten och vi färdades snabbt hem igen med Peterson-Bergers ”Till rosorna”. Hem betyder i detta sammanhang inte bara Sverige, utan närmare bestämt Visby, rosornas stad. Gotlandsbördiga Kristina Lindby bestämde ju våra musikaliska färder.

En entusiastisk fullsatt parkett applåderade förstås fram ett extranummer och det blev marschen ”Stålklang” av Bernt Eklund, också den med Gotlandsanknytning.

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information