Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Kungligt bemötande

2007-05-03
Så var det då äntligen Täbys tur att få besök av HMK och HMD. Det hade putsats och fejats, kommungubbarna (och gummorna) hade drillats i de kungliga ritualerna, planeringsgruppen hade nerverna på helspänn och solen sken på alla och envar.

På morgonen anlände kungaparet till Jarlabanke bro där det skulle förevisas hur våra gamla förfäder hade byggt grunderna till Täby. Hur kan man bättre inleda ett sådant besök än att mötas av Brunnsoktettens klingande spel. Dagen till ära hälsade vi med "Ägirmarsch" som sedan följdes av "Kung Karl den unge hjelten". Förmodligen kunde varken kungaparet, landshövdingeparet, eller kommunråden denna ärofyllda vistext men de såg glada ut ändå.

Efter diverse besök runt om i kommunen var det så dags att äta lunch vid Näsby slott och där avnjöts först ett scenprogram med valda delar av Täbys kulturliv. Bland alla dansande ungdomar och alla välsjungande barnkörer blandades underhållningen med att Täby Blås ytterligare höjde stämningen med några taktfasta marscher av olika slag. Kungen själv såg glad ut och drottningen verkade till och med stampa takten, så det var ett lyckat musikval denna soliga vårtorsdag.

Nu lär det väl ta ett tag innan det är dags att spela för sådana celebra gäster igen, men vi fortsätter att ha konserter även för vanliga undersåtar, som vi hoppas kommer och lyssnar på oss även efter det att vi varit "kungliga hovmusikanter".

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information