Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Orkestern sökte sina rötter

2003-12-14
Jubileumsårets sista konsert hölls i Näsbypark Centrum inför en entusiastisk publik. Efter att ha avverkat en hektisk höst med flera konserter var det dags att önska vår trogna publik en fridfull jul och ett fröjdefullt nytt år.

Det var extra kul att få spela i just Näsbypark eftersom vi för exakt 30 år sedan höll en konsert på samma plats. Detta var orkesterns första riktiga spelning inför publik. Sedan dess har det hänt mycket: Centrumet har blivit inbyggt och orkestern har nästan fördubblats i storlek, men det är fortfarande samma spelglädje.

I december 1973 var det minusgrader ute och musikanterna fick ta sin tillflykt till Apoteket för att värma sina instrument och blåfrusna fingrar. Nu när vi är äldre och mer erfarna skulle vi nog inte ställa upp under liknande förhållanden. Anledningen till konserten för 30 år sedan var att det skulle invigas en staty på torget. Statyn står fortfarande kvar, men tyvärr har en av isbjörnarna stulits under renoveringen.

Med ytterligare ett centrum i Täby hoppas vi att få återkomma med antingen hela orkestern eller Brunnsoktetten snart igen. Nu ska det förhoppningsvis inte behöva ta 30 år mellan framträdandena.

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information