Täby Blås Symphonic Band
Måndag 18 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Museiföremål i Mariefred

2003-11-25
För att spela oktettmusik skys inga medel i Brunnsoktetten. På måndag morgon ringde väckarklockan redan 05.30. Efter gårdagens konsert med Täby Blås blev det en sen kväll viket inte gjorde det lättare att stiga upp ur sängvärmen. Termometern visade på ett par minusgrader och på vägen ner mot Meriefred, när vi mötte snövädret, hoppades vi att det inte skulle bli spelning utomhus som det var planerat.

Väl nere i Mariefred möttes vi av tågklareraren vid stationen i Läggesta nedre som hade varit uppe på morgonen och gjort en brasa i den lilla gjutjärnskaminen. Kaffet stod klart och väntsalsbänkarna var betydligt skönare att sitta på än att sitta ute.

När så gästerna började anlända till den lilla stationsbyggnaden för vidare färd mot Mariefred och Grafikens Hus med ångtåg ljöd lokalen av musik, tidstypisk för den lilla smalspårjärnvägen och de gamla ångloken. Vi kände oss som levande museiföremål som hade dröjt oss kvar från förra sekelskiftet.

Landshövdingen njöt och hans gäster verkade uppskatta oss lika mycket som det värmande kaffet av applåderna att döma. När tåget sedan tuffade iväg mot Mariefred genskjöt vi dem med våra bilar och satt även i Grafikens Hus när konferensgästerna anlände dit.

Klockan 10.00 var sedan veckans första spelning avklarad och vi kunde bege oss hem mot andra väntande sysselsättningar efter väl förrättat värv.

Synd att man inte kan få spela i sån fin miljö alltid.

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information