Täby Blås Symphonic Band
Fredag 24 november, 2017 - Medlemssidorna
Startsida

Brunnsoktetten
Information om oktetten.

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Svenska klanger

2016-03-12
Täby Blås vårkonsert genomfördes i år tidigt i mars och konserttemat vår dirigent Tomas Andersson satt ihop innehöll svenska klanger.

Konserten började med en marsch komponerad av småläningen Robert Sjölin, "General Burman". Nästa stycke ett potpurri på Taube-melodier i också i arrangemang av Sjölin i "I valstakt med Evert" med många intressanta musiksnuttar som vävdes in i varann av olika musiksektioner.

Wilhelm Peterson-Berger måste man ju spela musik av också i ett program med svenska klanger och så här dags i programmet fyra satser ur hans Frösöblomster, nämligen "Sommarsång", "Vid Frösö kyrka", "Till rosorna" och "Intåg i Sommarhagen". Sommarhagen som var Wilhelms hem på Frösön.

Gunnar Medbergs "Regionmusikernas honnörsmarsch" före vår klassiska kaffepaus med goda kakor och bullar ordnade av kyrkan.

Bo Hellanders ljuvliga sopransaxofon ljöd i kyrkan efter paus då han började solot i Torn-Eriks visa stående bakom församlingen.

"Värmlandsvisan" från Värmland, Östergötland eller kanske var det Holland trättes det om av de båda presentatörerna och även orkestermedlemmar blandade sig högljutt i ursprunget för denna visa. Är ursprunget från Värmland eller Östergörland eller kanske Italien? Vi låter dock visans titel vara "Värmlandsvisan", där den till slut hamnade och fanns sig till ro i folklustspelet Värmlänningarna.

"Kärleksvals" av Ulrik Neuman i arrangemang av den kände Stig Gustafson spelas ofta på bröllop. Sedan dags igen för Evert Taube i "Stockholms-melodi" och "Så skimrande var aldrig havet", i arrangemang av samme Gustafson.

Sista annonserade numret i arr av Anders Widestrand ett knippe mycket välkända melodier av Olle Adolpson i "Olles bästa".

Publiken som tyvärr inte var större än drygt 50 personer var dock samstämmigt nöjda över de välkända tongångarna.

Efter sedvanlig blomsterutdelning applåderades det så friskt att vi avslutade med ett extranummer i form av marschen "Norrlandsfärger" av Viktor Widqvist.

/Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt Hösten 2017
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Lördag 25 november, 2017
Jubileumsmusik

Plutt Lördag 16 december, 2017
Advent i Grindtorpskyrkan
Nyheter
Nyheter 2017-10-21
Jazzlegender – genuina gamla godingar
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2017-04-04
Poplegender - en tur i minnenas allé
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2016-10-23
Operagala i Grindtorps-kyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2017 Täby Blås - Copyright information