Täby Blås Symphonic Band
Lördag 17 mars, 2018 - Medlemssidorna
Startsida

Brunnsoktetten
Information om oktetten.

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Brunnsoktetten på radio!

2013-08-17
I augusti åkte Brunnsoktetten till Fårö för att för tredje gången vara musikunderhållning på den stora kortvågskonferensen "The Nordic HF conferences - HF 13". Denna konferens samlar folk från hela världen för att lyssna på föreläsningar och diskutera frågor kring radiovågor.

Resan började i ottan på lördagen för att åka med färjan till Visby. Första punkt på programmet var konsert för entusiatisk publik utomhus på Lojsta slott
utanför Hemse söder om Visby. Solen sken och det var vackert att spela i sluttningen mot Lojsta träsk.
Därefter fortsatte färden norrut mot Fårö. På konferensen deltar oktetten som musikunderhållning vid lunch och middag och däremellan finns tid för egna repetitioner.

På söndagsmorgonen började repetitonsarbetet. På kvällen var det Bayersk afton på radiokonferensen och oktetten stod för den stilenliga musikunderhållningen.

På måndagsmorgonen invigdes radiokonferensen på gårdsplanen vid flaggstången med tal av landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård.
Oktetten spelade några stycken innan svenska flaggan hissades av marinofficer i uniform och oktettens tenor Bosse Grass spelade "parad för fanan".

På måndagskvällen hölls traditionsenligt kyrkokonsert för konferensens deltagare i Fårö kyrka. Även oktetten deltog som publik. Mathias Kjellgren ackompanjerade på både kyrkoorgel och piano sopranen Alexandra Linde. Prästen Agneta Söderdahl, med ett förflutet i Täby, höll tal på engelska och avslutade med sång a capella på gutemål.

På tisdagskvällen var det nästa höjdpunkt under konferensen med den klassiska lammgrillningen ute på gården. Radiokonferensen avslutades på onsdagen och oktetten åkte till Visby för att ta färjan hem. Nu är oktetten välrepeterad och taggad att fortsätta instuderingen av nytt material inför höstens framträdanden.

/Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt Våren 2018
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Lördag 24 mars, 2018
Klanger från Roslagen

Plutt Torsdag 17 maj, 2018
Nationaldagsfest

Plutt Onsdag 6 juni, 2018
Nationaldag på Karby gård
Nyheter
Nyheter 2017-10-21
Jazzlegender – genuina gamla godingar
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2017-04-04
Poplegender - en tur i minnenas allé
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2016-10-23
Operagala i Grindtorps-kyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2018 Täby Blås - Copyright information