Täby Blås Symphonic Band
Söndag 25 augusti, 2019 - Medlemssidorna
Startsida

Brunnsoktetten
Information om oktetten.

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Brunnsoktetten på rätt kurs

2004-07-25
Trots semstrar och normalt sommaruppehåll för orkestern och oktetten åkte Brunnsoktettens medlemmar ner till Medevi i slutet av juli. SOF hade även i år anordnat kurs för sextetter på denna anrika kurort. I år fick de även lyssna till äkta brunnsoktettklanger, vilket vi tyckte var trevligt att få bjuda på.

Kursen startade redan på fredag eftermiddag med egna repetitioner inför lördagens hårdträning med instruktör. Vi hade den stora förmånen att få Magnus Eriksson som vår instruktör för att hjälpa oss att få den rätta klangen och den äkta brunsmusikkänslan. Hela lördagen och söndag förmiddag varvades med eget repeterande och lyssnande till Medevis egen sextett som konserterade vid flera tillfällen under helgen.

På söndag eftermiddag var det så examensdags för alla deldagande ensembler i en matathonkonsert, där vi fick en halvtimme på oss att visa vad vi hade lärt oss. Koncentrationen var total både bland orkestermedlemmarna och instruktörerna som gjorde allt för att lyfta fram sin "egen" ensemble.

För oss, som var där för första gången, var det en trevlig upplevelse att få möjligheten att spela tillsammans, lyssna på andra duktiga musiker och träffa många likasinnade för att utbyta erfarenheter i en miljö som har över hundraåriga anor med denna typ av musik. Vi hoppas få möjlighet att komma tillbaka även nästa år.

Har du vägarna förbi Medevi kan vi rekommendera att åka in och ta en fika i brunnsparken och lyssna på någon av brunnsorkesterns alla konserter. Kanske du till och med får uppleva Grötlunken, som är något speciellt. Varför inte stanna över natten?

För mer information kan du titta in på Medevis egna webbsidor.

Aktuellt

Plutt 2019
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Lördag 7 september, 2019
Invigning av Åkerbyparken

Plutt Lördag 7 september, 2019
Stora Byfesten i Rönninge by

Plutt Söndag 15 september, 2019
Flyget 100 år i Täby!
Nyheter
Nyheter 2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2018-10-13
Filmer vi minns...!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2017-10-21
Jazzlegender – genuina gamla godingar
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2019 Täby Blås - Copyright information